HABERLER

Saraybosna Film Festivali Bu Yıl Online Olarak Düzenlenecek

Bosna Hersek’te son günlerde artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle 26. Saraybosna Film Festivali’nin (SFF) online olarak düzenleneceği açıklandı.

Bosna Hersek’te bu yıl 26’ncısı düzenlenecek olan Saraybosna Film Festivali, 14-21 Ağustos tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dünya çapında online olarak düzenlenen festivallere Saraybosna Film Festivali de dahil oldu.

SFF’den yapılan yazılı açıklamada, festivalin Kovid-19 vakalarının artması sebebiyle insanların bir araya geleceği açık alanda gerçekleştirilmemesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Film gösterimlerinin SFF’nin resmi internet sitesi üzerinden olacağı ifade edilen açıklamada, yönetmenlerle planlanan sohbetlerin de internet ortamında yapılacağı kaydedildi.
 

Festivalin bu yıl açılışını TRT‘nin ortak yapımcı olarak yer aldığı Pjer Žalica imzalı Focus, Grandma yapacak. Türk yönetmen Fatih Özcan’ın yönettiği TRT ortak yapımı “Mavzer” ise, dünya prömiyerini yapacağı festivalde büyük ödül için yarışacak.
 

Festivalde, Türkiye’nin yanı sıra bölge ve Avrupa ülkelerinden 49 filmin gösterimi yapılacak.

Öte yandan, belgesel kategorisinde Eytan İpeker yönetmenliğinde çekilen ortak yapım “Yarışmacı” (The Pageant), kısa film kategorisinde Irmak Karasu’nun yönettiği “Mamaville” ile öğrenci filmi kategorisinde Zeynep Dilan Süren yönetmenliğinde çekilen ortak yapım “İstanbul Depresyonu” da bu yılki festivalde yarışacak.

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61