HABERLER

27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Finalistleri Belli Oldu!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl, pandemi kurallarına uygun olarak 14-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın finalistleri açıklandı.

14-20 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde; Fatih Özcan’ın yönettiği TRT ortak yapımı “Mavzer” ve Faysal Soysal’ın yönettiği TRT ortak yapımı “Ceviz Ağacı” dahil olmak üzere 10 film yarışacak.

Anıl Gelberi’nin yönettiği “Plaza”, Barış Hancıoğulları’nın yönettiği “Yeniden Leyla”, Ercan Kesal’ın yönettiği “Nasipse Adayız”, Gökçin Dokumacı’nın yönettiği “Kuyudaki Taş”, Hacı Orman’ın yönettiği “Körleşme”, Leyla Yılmaz’ın yönettiği “Bilmemek”, Onur Ünlü’nün yönettiği “Topal Şükran’ın Maceraları” ve Umut Evirgen’in yönettiği “Ben Bir Denizim” yarışmaya hak kazanan yapımlar arasında yer alıyor.

Beş yapımın, yönetmenlerin ilk filmi olmalarıyla dikkatleri üzerine çektiği festivalde aynı zamanda, iki filmin dünya prömiyeri, bir diğerinin ise Türkiye prömiyeri gerçekleşecek.

26. Uluslararası Saraybosna Film Festivali’nde ilk kez seyirciyle buluşan, Fatih Özcan imzalı TRT ortak yapımı “Mavzer” filmi Altın Koza’da Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

“Yeniden Leyla” ve “Ben Bir Denizim” filmleri ise dünya prömiyerlerini festival kapsamında Adana’da yapmaya hazırlanıyor.

Anıl Gelberi’nin “Plaza”, Barış Hancıoğulları’nın “Yeniden Leyla”, Ercan Kesal’ın “Nasipse Adayız”, Hacı Orman’ın “Körleşme” ve Umut Evirgen’in “Ben Bir Denizim” filmleri, yönetmenlerin ilk filmi olma özelliğini taşıyor.

Salgın önlemleri nedeniyle bu yıl Adana Altın Koza Film Festivali’nde filmler; “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması” ve “Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması” olmak üzere toplam 2 kategoride yarışacak. Sinemaseverlerin merakla beklediği “Altın Koza Ödülleri” ise eylül ayında düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. “Altın Koza Yaşam Boyu Onur Ödülleri” ve “Orhan Kemal Emek Ödülleri” de yine aynı törende sahiplerine takdim edilecek.

27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivalinin Uzun Metraj Film Yarışması’nın, başkanlığını oyuncu Füsun Demirel’in üstlendiği jürisinde; görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, oyuncu Damla Sönmez, yönetmen Seren Yüce, müzisyen Can Atilla, yazar Ayfer Tunç ve sinema yazarı Sevin Okyay yer alıyor.

 

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61