HABERLER

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali Başladı

Bu yıl 57'ncisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış galası kırmızı halı geçişiyle başladı.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı yaptığı konuşmada: "Bu bir marka. Türk sinemasına büyük katkı sağlayan, 57'ncisi düzenlenen bu festivalin, bu güzel etkinliğin, bu Altın Portakal'ımızın Antalya'mıza ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Geleneksel hale gelen festivali, kesintiye uğramaması için düzenleme kararı aldıklarını belirten Yazıcı, salgına karşı gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

"Jüri üyesi olmak bizi gururlandırdı"

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı senarist, oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal, salgın sürecinde bir festivalin yapılmasını umut ve cesaret veren bir gelişme olarak değerlendirdiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve festival yönetimini kutlayan Kesal, "57 yıllık bir festivalde jüri üyesi olarak yer almak bizi gururlandırdı. Bugün filmleri seyretmeye başladık. Festivalin, ilk kez gösterime giren filmlere yer verme özelliği var, bu da bizi heyecanlandırıyor." diye konuştu.

Jüri üyelerinden senarist-gazeteci-yazar-oyuncu Gülse Birsel de jüri üyesi olmaktan büyük bir onur duyduğunu söyledi.

Yarışma ve rekabet ortamında olmadan rahat rahat film seyretmenin keyifli olduğunu belirten Birsel, "Şahane jüri üyeleri var, onların arasında olmak çok keyifli. Bir de biliyorsunuz festival filmleri salon bulamıyor. O filmleri seyretmek için tek imkan jüri üyesi olmak. O açıdan da çok memnunum. Şahane filmler seyrediyoruz, bugün başladık. Bütün hafta sinema haftası olacak bizim için." dedi.

Festivalde, kırmızı halı geçiş töreninin ardından açılış törenine geçildi.

Konuşmaların ardından festivalde yarışacak filmlerden kesitler sunuldu. Uluslararası uzun metraj, ulusal uzun ve kısa metraj ile belgesel yarışmaların jüri üyeleri tanıtıldı.

Festivalde bu yıl Derviş Zaim'in "Flaşbellek" ve Erdem Tepegöz'ün "Gölgeler İçinde" filmleri olmak üzere TRT ortak yapımı 2 film yarışacak.

 

Fikret Reyhan'ın "Çatlak", Tankut Kılınç'ın "Dersaadet Apartmanı", Nesimi Yetik'in "Dirlik Düzenlik", Orçun Benli'nin "Gelincik", Azra Deniz Okyay'ın "Hayaletler", Tunç Şahin'in "İnsanlar İkiye Ayrılır", Atalay Taşdiken'in "Kar Kırmızı", Barış Gördağ ve Yasin Çetin'in "Koku", Ferit Karol'un "Kumbara" ve Reis Çelik'in "Ölü Ekmeği", Altın Portakal ödülleri için yarışacak filmler arasında yer alıyor.

 

57. Altalya Altın Portakal Film Festivali ödülleri 10 Ekim akşamı düzenlenecek Kapanış ve Ödül Töreni'nde sahiplerini bulacak.

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61