HABERLER

TRT Ortak Yapımı “Ceviz Ağacı” ve “Gölgeler İçinde” Moskova’da

Yönetmenliğini Faysal Soysal’ın üstlendiği TRT ortak yapımı “Ceviz Ağacı” ve Erdem Tepegöz imzalı TRT ortak yapımı “Gölgeler İçinde” dünya prömiyerini 42. Moskova Film Festivali’nde gerçekleştirdi.

Başrollerinde Serdar Orçin ve Sezin Akbaşoğulları'nın yer aldığı Ceviz Ağacı” filminde birçok açıdan silik ve pasif bir karaktere sahip edebiyat öğretmeni Hayati, karısı tarafından hor görülüp terk edilir. Bir süre sonra kasabada kimliği belirlenemeyen bir kadın cesedi bulunur. Hayati cesedin karısına ait olmadığını bilmesine rağmen suçlamaları kabul edip başkasının işlediği cinayeti üstlenir.

Soysal'ın ikinci uzun metrajı Türkiye-İran ortak yapımı film, "27. Adana Altın Koza Film Festivali"nden 2 ödülle dönmüştü. “Ceviz Ağacı” uluslararası prömiyerini 42. Moskova Film Festivali’nde gerçekleştirdi.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Erdem Tepegöz’ün yaptığı "Gölgeler İçinde" filminin de uluslararası prömiyeri, 42. Moskova Film Festivali'nde yapıldı.

Pek çok sinemaseverin katılım gösterdiği filmin uluslararası prömiyerinin ardından Tepegöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin prömiyerini Rusya'da gerçekleştirmekten mutlu olduğunu ve izleyiciden olumlu tepkiler aldığını söyledi.

 

Tepegöz, "TRT'nin desteği bizler için çok önemli. Bu destek verilmeseydi, bu filmi çekmek mümkün olmazdı. Bu tür desteklere ihtiyacımız var." dedi.

 

Film, Gürcistan'nın Çiatura kentindeki Sovyetler Birliği döneminden kalma bir maden fabrikasında çekildi.

42. Moskova Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde yer alan TRT ortak yapımı “Gölgeler İçinde”; Andrey Zaitsev’in “A Siege Diary”, Kim Ki-Duk’un “Dissolve”, İsmail Safarali’nin “Doch Rybaka”, Lazaro Ramos’un “Executive Order”, Maksim Dashkin’in “Far Frontiers, Zhanna Issabaeva’nın “Fate”, Rishi Pelham’ın “Hilda”, Valery Todorovsky’nin “Hypnosis”, Gur Bentwich’in “Peaches & Cream”, Jadab Mahanta’nın “The Barren Bride”, Marian Crisan’ın “The Campaign” ve Irina Evteeva’nın “The Melody Of String Tree” filmleri ile yarışacak.

42. Uluslararası Moskova Film Festivali, 8 Ekim'de sona erecek.

“Gölgeler İçinde”, Türkiye prömiyerini 6 Ekim gecesi saat 22:00’de 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

 

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61