HABERLER

TRT Ortak Yapımı “Quo Vadis, Aida?” Antalya’da Türkiye Prömiyeri Yaptı

Yönetmenliğini Jasmila Zbanic’in üstlendiği TRT Ortak Yapımı Bosna Hersek Filmi “Quo Vadis, Aida?” 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Türkiye prömiyerini gerçekleştirdi.

Filmin Türkiye galasına birçok sinemasever katıldı. Pandemi sebebiyle festivale katılım gösteremeyen filmin yönetmeni Jasmila Zbanic, festival konukları için bir teşekkür videosu gönderdi.

Bosna Hersek, Türkiye, Avusturya, Romanya, Hollanda, Almanya, Polonya, Fransa ve Norveç ortak yapımı olan film 1995’te yaşanan Srebrenitsa katliamına mercek tutuyor. Filmin hikayesi, Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentinde Sırp askerleri tarafından kadınlar ve çocuklar dahil on binlerce Bosnalı’nın öldürüldüğü soykırım günlerinde, Birleşmiş Milletler Üssü’nde geçiyor.

TRT ortak yapımı “Quo Vadis, Aida?” filmi dünya prömiyerini Eylül ayında Venedik Film Festivali’nde yapmıştı. Venedik’te ana yarışmada yer aldıktan hemen sonra Toronto Film Festivali’nde gösterildi.

Film 25 Nisan 2021’de gerçekleştirilecek olan 93. Akademi Ödülleri’nin Uluslararası En İyi Film kategorisinde Bosna Hersek’i temsil edecek.

 

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61