HABERLER

12 Punto TRT Senaryo Günleri kapsamında; TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren ile Akademi Başkanı John Bailey Bir Araya Geldi!

12 Punto TRT Senaryo Günleri kapsamında; TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren ile Akademi Başkanı John Bailey bir araya geldi.

Sinemamıza nitelikli senaryo ve filmler kazandırmak, bu filmlerin uluslararası arenada yer almasını sağlamak ve Türk sinemasını dünya ile buluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 12 Punto TRT Senaryo Günleri etkinlikleri kapsamında TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren ile Oscar Ödülleri’ni veren Akademi’nin Başkanı John Bailey ve eşi Carol Littleton ile bir araya geldi.

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, “12 Punto TRT Senaryo Günleri’nin, Türkiye’deki zengin hikayeleri dünyaya anlatmak için büyük fırsat olduğunu düşünüyorum.”

Oscar Ödülleri'ni veren Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin başkanlığını yapan Bailey, "Türkiye'nin çok zengin hikayeleri var. Bu hikayelerin dünyanın geri kalanına ulaştırılması lazım." dedi.

119 senaryo başvurusu sektördeki uzmanlardan oluşan bağımsız jüri tarafından özenle seçildi ve 12 finalist belirlendi. Finale kalan projeler; 12 Temmuz’da, Akademi Başkanı John Bailey, Dünyanın en prestijli satış ajanslarından Wildbunch’ın Alım Direktörü Marie-Pierre Vallé ve Saraybosna Film Festivali Cinelink Direktörü Amra Bakšić Čamo tarafından değerlendirilecek.

Yapılan değerlendirme sonucu 3 proje Ortak Yapım Ödülü, 1 proje TRT Özel Ödülü ve 4 proje de Ön Alım Ödülü kazanacak.

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61