HABERLER

Ulusal Yarışma Antalya'ya Geri Dönüyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu yıl 26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 56. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Ulusal Yarışma’nın geri döneceğini açıkladı.

1964 yılından bu yana her sene sinema dünyasının nabzını tutan Uluslararası Antalya Film Festivali, 2017'de aldığı karar ile Ulusal Yarışma kategorisini festivalden kaldırmıştı. Tatışmalara konu olan bu konu, birçok sinemacı tarafından boykot edilerek festivalin itibarına da hayli zarar verdi.

Geçtiğimiz yıl Ulusal Yarışma bölümün olmadan düzenlenen ve bu nedenle birçok sinemacıdan tepki alan festival, aradaki gerginliği daha da arttırmadan bu konuda olumlu adımlar atmaya karar verdi.

26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 56. Uluslararası Antalya Film Festivali için hazırlıkları başlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “ulusal ve uluslararası yarışmalarıyla Antalya Altın Portakal Film Festivali özüne dönüyor” açıklamasıyla Ulusal Yarışma’nın geri döndüğünün haberini verdi.

Böcek; Sanatsal Etkinlikler Komisyonu (SEK) Başkanı ve Sinema Eserleri Yapımcıları Meslek Birliği (SEYAP) Yönetim Kurulu Üyesi Yamaç Okur, SEYAP Başkan Yardımcısı Sevil Demirci, Film Yönetmenleri Derneği (Film-Yön) Başkanı Yönetmen Reis Çelik, Türk Sinema Vakfı (TÜRSAV) 2. Başkanı Yönetmen Aydın Sayman, Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) Yönetim Kurulu Üyesi Yönetmen ve Yapımcı Nazif Tunç, Sinema Oyuncuları Derneği (SODER) Başkanı Oyuncu Yusuf Sezgin ve Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) Başkanı ve Sanatsal Etkinlikler Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yönetmen Yasin Ali Türkeri ile Antalya Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek festival hakkında fikir alışverişinde bulundu. Böcek, toplantının ardından yaptığı açıklamada: “Dopdolu bir festival için kolları sıvadık. Özlenen ve beklenen Antalya Altın Portakal Film Festivalimizi adına ve anlamına yakışır hale getirmek için çalışıyoruz. Festivali bu yıl Antalya’mıza ve hemşehrilerimize en iyi şekilde sunmanın gayreti içerisindeyiz. Sinema sektörü temsilcileriyle bu yılki festivali tüm detaylarıyla konuştuk. Fikirlerini aldık. Ulusal ve uluslararası yarışmalarıyla Antalya Altın Portakal Film Festivali özüne dönüyor” ifadelerini kullandı.

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61