HABERLER

TRT Ortak Yapımları 25. Saraybosna Film Festivali’nde

“12 Punto TRT Senaryo Günleri Ortak Yapım Desteği” kazanan projeler ve Ümit Köreken imzalı TRT Ortak Yapımı “Bir Umut”, 25. Saraybosna Film Festivali Cinelink Endüstri Günleri’nde yer aldı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen 12 Punto TRT Senaryo Günleri’nde Ortak Yapım Desteği kazanan projeler “Bir Tutam Karanfil”, “İç Bahçe”, “Kesilmiş Bir Ağaç Gibi” ve “Tavşan İmparatorluğu” oldu.

Saraybosna Film Festivali kapsamında düzenlenen Cinelink Endüstri Günleri’nde “TRT ile Ortak Yapım” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

TRT Dış ve Ortak Yapımlar Müdürü Faruk Güven’in gerçekleştirdiği sunumda 12 Punto TRT Senaryo Günleri etkinlikleri ve Cinelink’e katılan TRT ortak yapımları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

“Sarajevo City of Film” Kategorisinin Kazananı “Focus Grandma” Oldu

2 yıldır TRT ve Saraybosna Film Festivali ortaklığı ile gerçekleştirilen “Sarajevo City of Film” projesi kapsamında bu yıl Saraybosna’da çekilecek filmin basın duyurusu gerçekleştirildi. Kategorinin kazanını “Focus Grandma” filmi TRT Ortak Yapımı olacak.

Ekim 2019’da çekimlerine başlanacak filmin yönetmenliğini Bosnalı Pjer Zalica üstlenecek. TRT ve Saraybosna Film Festivali ortak yapımı olacak film, festival yolculuğunun ardından TRT ekranlarında yayınlanacak.

Film, Saraybosna'daki savaşın arefesinde yaşananları bir aile portresi üzerinden kara mizah olarak anlatarak izleyiciyi eğlendirirken aynı zamanda savaşın ortak hafızasını da yansıtacak.

“Focus Grandma” filminin oyuncu kadrosunda bulunacağı kesinleşen isimler: Emir Hadžihafizbegović, Jasna Žalica, Nikola Kojo, Gordana Boban, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Branimir Popović ve Mira Banjac.

 

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61