HABERLER

5. Türk Filmleri Haftası Başlıyor

TRT ortak yapımı “Kapan” ve “Rafadan Tayfa”, “5. Türk Filmleri Haftası”nda seyirci ile buluşuyor.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Yerli Düşünce Derneği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bakü Büyükelçiliği'nin destekleriyle "5. Türk Filmleri Haftası" bu yıl 25-29 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Türk Filmleri Haftası, Nizami Kino Merkezi'nde Şükrü Alaçam imzalı "Locman" filmi ile açılış yapacak.

Senaryosunu Seyid Çolak ve Güven Adıgüzel’in birlikte yazdığı TRT ortak yapımı “Kapan” ve İsmail Fidan imzalı TRT ortak yapımı “Rafadan Tayfa”nın yanında "Çakallarla Dans 5" ve "Annem" filmleri de ücretsiz olarak izlenebilecek. Etkinlik kapsamında Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İnce Sanat Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesinde, Türk sineması söyleşileri de düzenlenecek.

Azerbaycan ile Türkiye arasında sinemanın gücüyle bir köprü daha eklemeyi hedefleyen "Türk Filmleri Haftası"nda usta yönetmenlerin ödüllü eserlerinin yanı sıra, sinemaseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaşmış popüler sinema filmleri de geniş bir çerçevede Azerbaycanlıların beğenisine sunulacak. Birçok oyuncu, yönetmen ve yapımcının konuk olacağı etkinlikte aynı zamanda konuklar öğrencilerle birlikte Azerbaycan sinema dünyasının sanatçıları ile bir araya gelecek.

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61