HABERLER

13. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali Başlıyor

13. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali, 6 Aralık'da başlıyor.

SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali, bu yıl 13. kez Mardinli sinemaseverlerle buluşuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Mardin Film Ofisi tarafından düzenlenen 13. SineMardin'in açılış filmi, senaristliğini ve yönetmenliğini Emin Alper'in üstlendiği “Kız Kardeşler” filmi olacak.

6-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek SineMardin, 24 uzun metraj ve belgesel film seçkisini iki ayrı salonda sunacak. Festivalde bu yıl ödüllü birçok film yer alıyor.

Festival kapsamında gösterilecek filmler arasında TRT ortak yapımı 3 film bulunuyor. Ulusal Film seçkisinde Eylem Kaftan'ın “Kovan” filmi ve Murat Pay'ın “Dilsiz” filmi yer alıyor. Festivalin uluslararası seçkisinde ise Filistinli yönetmen Elia Suleiman'ın Cannes ödüllü filmi “Burası Cennet Olmalı” gösterilecek.

Kıvanç Sezer'in “Küçük Şeyler”, Semih Kaplanoğlu'nun “Bağlılık Aslı”, Mardinli Süryani bir ailenin dramını anlatan Nihat Burak imzalı “Kapı” filmi, Yönetmen Ali Aydın'ın Altın Portakal En İyi Sanat Yönetmeni ödüllü “Kronoloji” filmi, Pelin Esmer'in Toroslardaki köylere tiyatrocu kadınlarla yaptığı turneyi konu alan “Kraliçe Lear” filmi, dünya premiyerini Berlinale'de yapan Burak Çevik imzalı “Aidiyet”, Türkiye'de kadın göçmen olmanın tüm zorlıklarını gözler önüne seren Kıvılcım Akay'ın “Amina” belgeseli ve Mardin'de hayatını hayvanların hayatlarını tamir etmeye adamış Mardinli Hasan'ın hikayesini anlatan “Hayat Tamircisi” belgeseli bu yılın ulusal film seçkisinde yönetmen ve oyuncu ekiplerinin katılımıyla yer alacak.

Uluslararası film seçkisinde ise, Cannes Film Festivali Altın Palmiye Ödüllü Bong Joon-ho imzalı gerilim ve kara komedi filmi “Parazit”, Pedro Almodovar'ın “Acı ve Zafer” filmi, Ali Abbasi'nin Nordik kara film denemesi “Sınır”, Cannes Film Festivali Jüri Ödülü sahibi Kleber Mendonça Filho ve Juliano Dornelles'in “Bacurau” filmi, 1922 yılında Almanya'da çekilen ve korku sinemasının başyapıtlarından sayılan Friedrich Wilhelm Murnau imzalı “Nosferatu” gösterimleri gerçekleşecek.

SineMardin kapsamındaki tüm gösterim ve atölye programları her yıl olduğu gibi ücretsiz olarak Mardin'li sinemaseverlerle buluşacak.

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61