HABERLER

70. Berlin Film Festivali Başladı

Avrupa’nın önde gelen film festivallerinden biri olan Berlin Film Festivali başladı.

Berlin Film Festivali bu yıl 20 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında 70. kez sinemaseverlerle buluşuyor.

Festival kapsamında düzenlenecek olan European Film Market'te (EFM) Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı iş birliğinde hazırlanan Türkiye standı, dünyanın her yerinden sektör profesyonellerini ağırlayacak. Yeni film projelerinin ortak yapımcı bulabilmeleri için sunumlar bu platformda gerçekleştirilecek.

European Film Market kapsamında düzenlenecek olan Film Opportunities in Turkey adlı etkinlikte, yeni sinema yasasından sonra hayata geçirilen yabancı film teşvikleri ile Türkiye’nin film çekimi için sağladığı olanaklar Bakanlık yetkililerince dünya film endüstrisine tanıtılacak.

Festivalin Producers Hub bölümünde ise TRT Co-Productions Fund Presentation & Networking Reception adı altında 12 Punto TRT Senaryo Günleri'nin sunumu gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında yönetmen Fatih Özcan’ın TRT ortak yapımı filmi “Mavzer”, Faysal Soysal’ın TRT ortak yapımı filmi “Ceviz Ağacı” ve Ercan Kesal’ın “Nasipse Adayız” filmlerinin gösterimi yapılacak.

Türkiye’den oyuncu Ece Yüksel, kurgucu Selda Taşkın, yönetmen ve yapımcı Emine Yıldırım Berlin Film Festivali'nin Berlinale Talents bölümünde yer alacak.

Ana yarışma bölümünde 18 film yarıştığı festivalin artistik direktörlüğünü Carlo Chatrian ve Mariette Rissenbeek üstlenecek. Jüri başkanlığını oyuncu Jeremy Irons’ın üstlendiği festivalin ana yarışma bölümünde Türkiye’den yapım bulunmuyor.

 

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61