HABERLER

TRT Ortak Yapımı “Omar Ve Biz” SEE Paris Film Festivali’nde Yarışacak

TRT Ortak Yapımı “Omar Ve Biz” 2-7 Haziran tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek South East European Film Festivali’nde (SEE Paris) yarışacak.

Yönetmenliğini Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in yaptığı Omar Ve Biz” filmi önyargıları sebebiyle yalnızlaşan insanlar üzerinden anlattığı komşuluk ve hoşgörü hikayesi ile uluslararası yolculuğuna devam ediyor.

Filmin yönetmenlerinden Maryna Er Gorbach göçmen karakter Mariye’yi canlandıran *Hala Alsayasneh’in Türkiye’nin ardından şu anda Fransa’da geçici göçmen statüsünde yaşamını sürdürdüğünü ve filmi ilk kez seyredebildiği için mutlu olduklarını söyledi.

Ulusal ve uluslararası birçok başarı kazanan filmde, İsmet sınır görevi yaptıktan sonra emekli olmuş bir askerdir. İletişim kurmakta zorlandığı için oğlu Kemal kendisinden kaçarak Amerika’ya gitmiştir. Karısı Fetihe de oğlunun yanına gitmek istemektedir. Türkiye – Yunanistan sınırındaki bir yazlık sitede yaşayan İsmet, komşusu Sabri’nin hayatını kurtaran iki göçmeni evinde misafir etmeye başlamasıyla kendisini hiç beklemediği olaylar içinde bulur.

Cem Bender, *Taj Sher Yakub, Menderes Samancılar, Ushan Çakır, Uygar Tamer, Timur Ölkebaş ile *Hala Alsayaneh’in oynadığı “Omar ve Biz”, önümüzdeki aylarda CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Protim V.P tarafından vizyona çıkarılacak.

*Filmin iki göçmen karakterini oynayan Taj Sher Yakub ve Hala Alsayasneh geçici göçmen statüsü ile yaşamlarını sürdürüyor.

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61