HABERLER

31. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması Finalistleri Belli Oldu

Bu yıl 3-11 Eylül tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirelecek T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli 31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması finalistleri belli oldu.

Festivalde bu yıl yarışacak filmler, Ali Karadoğan, İrfan Demirkol ve Zeynep Ünal tarafından yapılan ön değerlendirme sonucu belirlendi.

 

9 uzun metrajlı filmin finale kaldığı listede Faysal Soysal’ın “Ceviz Ağacı”, Eylem Kaftan’ın “Kovan”, Cihan Sağlam’ın “Uzun Zaman Önce” ve Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in “Omar ve Biz” filmleri olmak üzere TRT ortak yapımı 4 film bulunuyor.

 

Yarışan filmler arasında Ümit Ünal imzalı “Aşk, Büyü, vs.”, Leyla Yılmaz imzalı “Bilmemek”, Mehmet Emin Yıldırım imzalı “Şair”, Our Ünlü imzalı “Topal Şükran'ın Maceraları” ve Erkan Yazıcı imzalı “Uzak Ülke” bulunuyor.


Yarışma filmlerini, yönetmen Yeşim Ustaoğlu'nun başkanlığında, oyuncu Berkay Ateş, oyuncu Tuğçe Altuğ, kurgucu Aylin Zoi Tinel ve sinema yazarı Uğur Vardan'dan oluşan jüri değerlendirecek.

 

Gösterimler, 3-11 Eylül tarihleri arasında “Kontrollü Normalleşme Sürecinin” tüm tedbirlerinin alınacağı Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda %50 kapasitede izleyici alınarak gerçekleştirilecek.


T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen 31. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında En İyi Film Ödülünü alan filme 50.000 TL, ilk filmlere verilen Mahmut Tali Öngören Özel Ödülünü kazanan filme ise 10.000 TL ödül verilecek.


Toplam 13 ödülün verileceği yarışmada en iyi filmlerin, yönetmenin, oyunculukların, senaryonun, görüntünün, özgün müziğin, sanat yönetiminin, kurgunun değerlendirileceği sinema filmleri, sinema salonlarında gösterilecek.

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61