HABERLER

11. Uluslararası TRT Belgesel Günleri Başlıyor!

TRT olarak belgesel ve belgeselciliğin gelişimine katkı sağlamak, amatör ve profesyonel belgeselcileri desteklemek amacıyla düzenlediğimiz TRT Uluslararası Belgesel Günleri bu yıl 11. kez gerçekleştirilecek.

Her yıl düzenlenen özel gösterimleri, atölye çalışmaları, söyleşileri ve birbirinden renkli etkinlikleriyle dünyanın saygın belgesel festivallerinden biri olan TRT Uluslararası Belgesel Günleri; İstanbul’un kendine özgü ev sahipliğiyle, izleyiciler, amatörler ve profesyoneller için yine ilham verici bir atmosfer sağlayacak.

1600 FİLM BAŞVURUSU İLE TÜM YILLARIN REKORU KIRILDI

25-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 11. TRT Uluslararası Belgesel Günleri’nin yarışma bölümü olan Belgesel Ödülleri için 11 yılın rekoru kırılarak; 101 ülkeden 1397’si uluslararası kategoride olmak üzere toplamda 1600 film başvurusu gerçekleşti. Uluslararası, Ulusal Profesyonel ve Öğrenci Filmleri kategorilerinde yarışacak filmlerinin yanında bu sene Proje Destek Yarışması adı altında, henüz fikir aşamasında olan ve yapımı tamamlanmamış projelere de destek verilecek.

TÜM GÖSTERİMLER ÜCRETSİZ ve HALKA AÇIK

5 gün sürecek 11. TRT Uluslararası Belgesel Günleri’ndeki tüm gösterimler ücretsiz ve halka açık olacak. Gösterimlerle eş zamanlı yapılacak seçici kurul değerlendirmeleri sonrasında ödül töreni, 29 Nisan 2019 tarihinde düzenlenecek. Etkinlik programı ve ayrıntılı bilgi için trtbelgesel.com adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61