HABERLER

TRT Ortak Yapımı “Quo Vadis, Aida?” Toronto Film Festivali'nde Gösterilecek

TRT ortak yapımı “Quo Vadis, Aida?”, Kanada’da 10-19 Eylül tarihleri arasında 45’incisi düzenlenecek Toronto Film Festivali’nin en önemli bölümü olan “Çağdaş Dünya Sineması” seçkisinde gösterilecek.

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en prestijli film festivallerinden 77. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan Ödülü için yarışacağı duyurulan TRT Ortak Yapımı Bosna filmi “Quo Vadis, Aida?”, Avrupa’dan sonra bu kez Amerika’yı fethedecek. Bosnalı yönetmen Jasmila Zbanic’in filmi, dünyanın en büyük festivallerinden Toronto Film Festivali’nde gösterilecek.

Dünyanın en başarılı yönetmenlerinin filmlerine yer veren Amerika kıtasının en büyük film festivali olan Toronto Film Festivali, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl 50 filmlik çok özel bir seçki ile izleyiciyle buluşacak. TRT ortak yapımı “Quo Vadis, Aida?” da bu filmlerden biri olacak.

“Quo Vadis, Aida?”, 1995’te yaşanan Srebrenitsa katliamını mercek altına alıyor. Filmin hikayesi, Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentinde Sırp askerleri tarafından kadınlar ve çocuklar dahil on binlerce Bosnalı’nın öldürüldüğü soykırım günlerinde, Birleşmiş Milletler Üssü’nde geçiyor.

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61