HABERLER

TRT Ortak Yapımı “İki Şafak Arasında” San Sebastian Film Festivali’nde

TRT ortak yapımları dünyanın en prestijli film festivallerinde yer almaya devam ediyor. “İki Şafak Arasında” filmi, 68. San Sebastian Film Festivali’nin Work in Progress Europa bölümüne seçildi.

İspanya’nın San Sebastian şehrinde düzenlenen ve dünyanın en eski festivallerinden biri olan San Sebastian Film Festivali bu yıl 18-26 Eylül tarihleri arasında hem fiziksel hem de koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

“İki Şafak Arasında” ekibi, Eylül ayında dünyanın en önemli film profesyonellerine projelerini sunacak. Toplam 5 filmin seçildiği San Sebastian Film Festivali Work in Progress bölümünde büyük ödülü kazanan projeye 10.000 Euro’nun yanı sıra, filmin altyazı ve DCP kopyası dahil tüm post-prodüksiyon sürecini kapsayan destek ödülü verilecek.

Work in Progress seçkisinde Selman Nacar’ın “İki Şafak Arasında” filminin yanı sıra, Slovenya’dan Darko Sinko’nun Envanter (Inventory), İspanya’dan Alvaro Guerra’nın Kadim Ruh (Ancient Soul), İspanya’dan Arantza Santesteban’ın 918 Gece (918 Nights) ve Gürcistan’dan Lasha Tskvitinidze’nin Arazi (Field) projeleri de yer alıyor.

 

“İki Şafak Arasında” Ulusal ve Uluslararası Başarılarına Devam Ediyor

Selman Nacar’ın yönettiği, Burak Çevik ve Diloy Gülün’ün yapımcılığını üstlendiği “İki Şafak Arasında”, Türkiye-Fransa-Romanya ortak yapımı bir ilk film.

Filmin Fransız ortağı Arizona Films’den Guillaume de Seille iken Romanyalı ortağı Hai Hui Entertainment’ten Oana Giurgiu.

TRT Ortak Yapımı “İki Şafak Arasında” şu ana dek ulusal ve uluslararası birçok platforma katıldı. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Fransa’nın ulusal film fonu CNC destekli film, Almanya’da Connecting Cottbus’a katıldı; Romanya’da Transilvania Pitch Stop’ta ödül kazandı.

Antalya Film Forum’da TRT Ödülü’nü kazanan “İki Şafak Arasında”, Köprüde Buluşmalar Work in Progress Büyük Ödülü’ne layık görüldü.

Film, Kadir’in fabrikasında bir işçinin yaralanmasının ardından hayalleri, ailesi ve yaralanan işçinin eşini etkileyecek ahlaki çıkmazını konu alıyor.

"İki Şafak Arasında" dünya prömiyeri 2021’de gerçekleştirilecek.

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61