HABERLER

12 Punto TRT Senaryo Günleri Durban FilmMart’ta Tanıtıldı

Afrika'nın en büyük film marketi Durban FilmMart kapsamında 12 Punto TRT Senaryo Günleri ve TRT’nin ortak yapım çalışmaları tanıtıldı.

Afrika başta olmak üzere dünyadan birçok film profesyonelinin katıldığı panelde TRT Ortak ve Dış Yapımlar Müdürü Faruk Güven 12 Punto TRT Senaryo Günleri üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

Panelde 12 Punto kapsamında verilen uluslararası ortak yapım ödülleri de anlatıldı. TRT'nin uluslararası ortak yapımlara desteğinin, Türk ve yabancı yapımcıların ortaklıklarının önünü daha da açacağından bahsedildi.

Moderatörlüğünü Esra Demirkıran’ın yaptığı panele Türkiye’den Zeynep Koray, Sezgi Üstün San, Enes Erbay, Burak Çevik, Halil Kardaş, Semih Gülen ve Arda Çiltepe de katıldı. Gerçekleştirilen panelde potansiyel Türk-Afrika ortak yapımları ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Bu yıl gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde Türkiye'den 9 yapımcı Durban FilmMart'a davet edildi. Çevrimiçi gerçekleştirilen toplantılarda Türk yapımcılar Durban FilmMart'a seçilen projelerin sahipleriyle toplantılar gerçekleştiriyor, etkinlik kapsamındaki diğer panel ve oturumlara katılıyorlar.

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61