HABERLER

TRT Ortak Yapımı “Kovan” 25 Eylül’de Vizyona Giriyor

Yönetmenliğini Eylem Kaftan’ın üstlendiği, başrollerinde Meryem Uzerli, Feyyaz Duman, Hakan Karsak ve Burcu Salihoğlu'nun oynadığı TRT ortak yapımı “Kovan” 25 Eylül’de vizyona giriyor.

Birçok uluslararası film festivalinde Uzun Metraj Film Kategorisinde yarışan “Kovan”, 7. Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Kurgu (Erkan Erdem), 9. Malatya Film Festivali’nde Yönetmenler Birliği Platformu En İyi Yönetmen (Eylem Kaftan) ve 7. Kayseri Film Festivali’nde ise En İyi Görüntü Yönetmeni (Serdar Ünlütürk) ödüllerine kazanmıştı.

Arıcılıkla ilgilenen bir kadının doğa ile mücadelesini işleyen "Kovan", son derece anaerkil bir dünyası olan arıların dünyasında kendine bir varlık edinmeye çalışan Ayşe’nin, Almanya’dan gelip Artvin’in vahşi doğasıyla mücadele ederken, bir yandan da kasabada kendine bir kimlik edinme çabasını anlatıyor. Anne-kız ve aile ilişkilerini merkezine alan filmde, Almanya’da kurmaya çalıştığı hayattan apayrı bir yola sürüklenen Ayşe için doğa ile bütünleşme ve kendini kabullenme süreci başlıyor.

 

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61