HABERLER

TRT Ortak Yapımı “Quo Vadis, Aida?” Oscar Yolunda

Yönetmenliğini Jasmila Zbanic’in üstlendiği TRT Ortak Yapımı Bosna Hersek Filmi “Quo Vadis, Aida?” Bosna Hersek’in Oscar adayı oldu.

Bosnalı yönetmen Jasmila Zbanic’in TRT Ortak Yapımı “Quo Vadis, Aida?” filmi Bosna Hersek’in Oscar adayı oldu. 93. Akademi Ödülleri’nde Uluslararası En İyi Film kategorisinde Bosna Hersek’i temsil edecek film dünya prömiyerini Eylül ayında Venedik Film Festivali’nde yapmıştı. Venedik’te ana yarışmada yer aldıktan hemen sonra Toronto Film Festivali’nde gösterilen filmin Türkiye prömiyeri Ekim ayında Antalya Film Festivali’nde gerçekleşecek.

Bosna Hersek, Türkiye, Avusturya, Romanya, Hollanda, Almanya, Polonya, Fransa ve Norveç ortak yapımı olan film 1995’te yaşanan Srebrenitsa katliamına mercek tutuyor. Filmin hikayesi, Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentinde Sırp askerleri tarafından kadınlar ve çocuklar dahil on binlerce Bosnalı’nın öldürüldüğü soykırım günlerinde, Birleşmiş Milletler Üssü’nde geçiyor.

Jasmila Zbanic ilk filmi “Grbavica” (Esma’nın Sırrı) ile 2006 yılında Berlin Film Festivali’nde En İyi Film ödülü olan Altın Ayı Ödülü’nü kazandı. İkinci filmi “On The Path” (Yolda) ile ise 2010 yılında yine Berlin Film Festivali’nde yarışmıştı.

2021’de 93. kez düzenlenecek olan Oscar Ödül Töreni’nin 25 Nisan 2021’de yapılması planlanıyor. Her yıl şubat ayında gerçekleştirilen Akademi Ödülleri Töreni koronavirüs salgını nedeniyle Nisan ayına ertelendi.

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61