HABERLER

TRT Ortak Yapımı “İki Şafak Arasında” San Sebastian’dan Büyük Ödülle Döndü

Yönetmenliğini Selman Nacar’ın, yapımcılığını Burak Çevik ve Diloy Gülün’ün üstlendiği TRT ortak yapımı “İki Şafak Arasında” San Sebastian Film Festivali’nden ödülle döndü.

TRT ortak yapımı “İki Şafak Arasında” dünyanın en prestijli film festivallerinden 68. San Sebastian Film Festivali’nde Work in Progress Europa bölümünde büyük ödülün sahibi oldu. Selman Nacar’ın yönettiği, Burak Çevik ve Diloy Gülün’ün yapımcılığını üstlendiği Türkiye-Fransa-Romanya ortak yapımı “İki Şafak Arasında”, toplam 5 filmin yarıştığı bölümde “Work in Progress Industry Europa” ve “Work in Progress Europa” ödüllerini almaya hak kazandı. Büyük ödül, filmin ses ve renk düzenleme dahil tüm post-prodüksiyon sürecinin yanı sıra 10.000 Euro nakit ödülünü de kapsıyor.

Film, fabrikalarında bir işçinin yaralanmasının ardından Kadir’in, hayalleri, ailesi ve yaralanan işçinin eşini etkileyecek ahlaki bir ikilem içinde kalmasını konu alıyor.

TRT Ortak Yapımı “İki Şafak Arasında” şu ana dek ulusal ve uluslararası birçok platforma katıldı. T.C. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Fransa’nın ulusal film fonu CNC destekli film, Almanya’da Connecting Cottbus’a katıldı; Romanya’da Transilvania Pitch Stop’ta ödül kazandı. Türkiye’de ise Antalya Film Forum’da TRT Ödülü’nü kazanan “İki Şafak Arasında”, Köprüde Buluşmalar Work in Progress Büyük Ödülü’ne layık görüldü.

“İki Şafak Arasında” dünya prömiyerini 2021’de gerçekleştirecek.

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61