HABERLER

TRT Ortak Yapımı “Af” Dünya Prömiyerini Tokyo Film Festivali’nde Gerçekleştirecek

TRT ortak yapımları dünyanın en önemli film festivallerinde yer almaya devam ediyor. Cem Özay’ın yönettiği TRT ortak yapımı “Af”, dünyanın en prestijli festivallerinden 33. Tokyo Film Festivali’nde yarışacak.

33. Tokyo Uluslararası Film Festivali bu yıl 31 Ekim – 9 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Koronavirüs salgını nedeniyle programında bazı değişiklikler yapan festival, Uluslararası Yarışma dahil bütün yarışma bölümlerini “Tokyo Premiere 2020” adı altında bir araya getirdi. 25’i dünya prömiyerini yapacak olan toplam 32 filmin yer aldığı bu özel yarışmada tecrübeli yönetmenlerin yanı sıra genç sinemacıların filmlerine de yer verildi. Cem Özay’ın ilk filmi “Af”, 33. Tokyo Film Festivali’nin bu özel bölümünde yarışacak tek Türk filmi. Festival ayrıca bu yıl uluslararası bir jüri oluşturmak yerine yarışan filmlerden birine se oylarıyla özel bir ödül verecek.

Senaryosunu Cem Özay ve Tuğçe Öztabak’ın birlikte yazdığı, yapımcılığını Ömür Güner’in üstlendiği film, geçimini bir dağ köyünde ağaç ticareti ile sağlayan otoriter bir baba ile çocukları arasındaki çatışmaya odaklanıyor.

Geçtiğimiz yıl Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Gürcistan sınırında bulunan Macahel Vadisi’nin bir dağ köyünde çekilen filmin başrollerinde Timur Acar, Emine Meyrem, Hakan Aslan, Yusuf Bayraktar ve Macit Koper yer alıyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen TRT Ortak Yapımı “Af”, Antalya Film Forum’dan TRT Proje Geliştirme Özel Ödülü ile İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar’da Başka Sinema Dağıtım Ödülü’nü kazanmıştı.

 

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61