HABERLER

Alejandro Gonzalez Inarritu Cannes Jüri Başkanı Oldu

Cannes Film Festivali’nin bu yılki başkanlığını Alejandro Gonzalez Inarritu üstlenecek.

14-25 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleşecek 72. Cannes Film Festivali’nin jüri başkanı akademi ödüllü Meksikalı yönetmen Alejandro González Iñárritu oldu.

Oscar ödüllü filmleri The Revenant ve Birdman’in yanı sıra Biutiful, Babil, Paramparça Aşklar Köpekler, Mother and Child, 21 Gram gibi filmleriyle tanınan başarılı yönetmen Alejandro Iñárritu, Cannes Film Festivali’nin başkanlığını üstlenen ilk Meksikalı sinemacı olarak tarihe geçecek.

Iñárritu, Cannes Film Festivali’nde jüri başkanlığına getirilmesinin ardından açıklamasında “Kariyerimin başından beri Cannes Film Festivali benim için önemliydi. Bu yıl jüri başkanı olarak festivale dönüş yapacağımdan ötürü gururlu ve heyecanlıyım.”sözlerini dile getirdi. Ayrıca Iñárritu sözlerine şu şekilde devam etti: “Sinema gezegenimizin damarları, bu festival ise gezegenin kalbidir. Tüm dünyadan sinemacıların yaptığı muhteşem işlere jüri olarak tanık olma ayrıcalığına sahibiz. Bu görev, tutku, zevk ve sorumluluk ile gerçekleştireceğimiz bir sorumluluktur.”

Cannes Film Festivali’nin başkanı olan Pierre Lescure ve sanat direktörü Thierry Frémaux, Iñárritu’yu takdim ederken “Yalnızca sürprizlerle dolu cesur bir sinemacı değil, aynı zamanda zamanının sanatçılarından biri.” sözleri sarf edildi. Iñárritu Akademi tarafından, yalnızca Milan, Lost Angeles, Mexico City ve Washington’da gösterilen Carne y Arena kısa filmiyle Özel Başarı Ödülü, The Revenant ile En İyi Yönetmen, Birdman filmiyle En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Orijinal Senaryo ödüllerine layık görülmüş, Cannes Film Festivali’nde ise Babil filmiyle ve Ameros Perros filmiyle ödülün sahibi olmuştu.

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61