HABERLER

“12 Punto TRT Senaryo Günleri” Ödülleri Sahiplerini Buldu

“12 Punto TRT Senaryo Günleri” İstanbul’da yapılan ödül töreniyle sona erdi. Jürinin seçtiği 8 proje ödüllerine kavuştu.

Sinemamıza nitelikli senaryo ve filmler kazandırmak, bu filmlerin uluslararası alana taşımak ve Türk sinemasını dünya ile buluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 12 Punto TRT Senaryo Günleri’nde ödüller sahiplerine kavuştu.

119 senaryo başvurusu sektördeki uzmanlardan oluşan bağımsız jüri tarafından özenle seçildi ve 12 finalist belirlendi. Belirlenen filmler ise Ortaköy’deki Feriye’de gerçekleştirilen kapanış programında, “Ön Alım Desteği” ve “Ortak Yapım Desteği” kategorilerinde ödüllendirildi.

Oscar ödüllerini veren Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Akademi) Başkanı John Bailey, verimli bir proje olan “12 Punto TRT Senaryo Günleri”nin önemine dikkati çekti.

Genç yapımcılarla çalışmak ve onlara destek vermek için güzel bir kalıp oluşturduklarını dile getiren Bailey, “Bizim için çok harikaydı çünkü tamamlanmış filmleri gördüğümüz film festivallerinin aksine, jüri üyeleriyle beraber yapımcıları dinleme ve onlara soru sorma fırsatı bulduk. Bazılarına bu şaşırtıcı geldi ama bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Daha önce yapmadığımız bir şeydi.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Bailey ve eşi Carol Littleton, 119 başvurudan seçilen ve destek almaya hak kazanan projelerin sahiplerine sertifikalarını takdim etti.

12 Punto TRT Senaryo Günleri Ortak Yapım Desteği Kazanan Projeler:

“İç Bahçe”
“Kesilmiş Bir Ağaç Gibi”
“Tavşan İmparatorluğu”
“Bir Tutam Karanfil”

12 Punto TRT Senaryo Günleri Ön Alım Desteği Kazanan Projeler:

“Üç Arkadaş”
“Turna Misali”
“Aşı”
“Umut”

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61