HABERLER

TRT Ortak Yapımı “Kovan” ve “Uzun Zaman Önce” Altın Koza Film Festivali’nde

26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde bu yıl TRT ortak yapımı 2 film, “Ulusal Uzun Metraj Film” kategorisinde yarışacak.

Cihan Sağlam’ın yazıp yönettiği “Uzun Zaman Önce” ve Eylem Kaftan’ın yazıp yönettiği “Kovan” filmleri, yönetmenlerinin ilk uzun metraj film çalışması olması ile dikkat çekiyor.

“Uzun Zaman Önce”de, eşi Sevgi’nin kendisini aldattığını düşünerek endişelenen Ahmet’in, kasabaya gelen bir yabancının haberini almasıyla endişesi katlanır. Film Ahmet’in, kardeşi Mehmet ile birlikte kendisini beklenmedik bir cinayetin ortasında bulmasını konu alıyor.

Filmin yönetmeni Cihan Sağlam’ın “bir masumiyeti kaybediş öyküsü” olarak tanımladığı “Uzun Zaman Önce”nin ana oyuncu kadrosunda Onur Dikmen, Serdar Orçin ve Nihan Okutucu Dengiz bulunuyor.

“Uzun Zaman Önce” filminin görüntü yönetmenliğini Deniz Pişkin üstlenirken sanat yönetmenliği Ufuk Özek’e, kurgusu ise aynı zamanda filmin yönetmeni olan Cihan Sağlam’a ait.

“Kovan” filmi, annesinin ölümünden önce kendisine yadigar bıraktığı arılığı, bir dünya markasına çevirme hayalini kısa sürede yaşam amacı haline getiren Ayşe’nin karşılaştığı zorlukları konu alıyor. “Kovan”ın ana oyuncu kadrosunda Meryem Üzerli, Feyyaz Duman ve Hakan Karsak gibi önemli isimler yer alıyor.

“Kovan”ın görüntü yönetmenliği Serdar Ünlütürk’e, kurgusu Erkan Erdem’e, özgün müziği ise müzisyen Emir Ersoy’a ait.

“Uzun Zaman Önce” 24 Eylül Salı; “Kovan” ise 25 Eylül Çarşamba günü 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde film ekiplerinin de katılımıyla dünya prömiyerlerini gerçekleştirecek.

 

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61