HABERLER

“Burası Cennet Olmalı” Asya Pasifik Film Ödülleri’ne Aday Gösterildi

TRT’nin ortak yapımcısı olduğu Elia Suleiman imzalı 'Burası Cennet Olmalı/It Must Be Heaven' Asya Pasifik Film Ödülleri’ne aday gösterildi.

Dünyanın en prestijli film festivallerinden 72. Cannes Film Festivali’nde resmi yarışma seçkisinde yer alan “Burası Cennet Olmalı” filmi festivalden “Ana Yarışma Özel Ödülü”ne ve FIPRESCI Ödülleri Ana Yarışma bölümü “En iyi film” ödülüne layık görülmüştü.

Fransa, Almanya, Kanada ve Türkiye ortak yapımı “Burası Cennet Olmalı”, Cannes Film Festivali’ndeki başarılarının ardından “Yabancı Dilde En İyi Film” dalında Filistin'in Oscar adayı olarak seçildi.

Başarılı yönetmen Elia Suleiman’ın aynı zamanda başrolünde oynadığı filmin bu yıl 25. Saraybosna Film Festivali’nde özel gösterimi yapıldı. Tüm bu başarılarının ardından “Burası Cennet Olmalı”, şimdi Asya’nın Oscar Ödülleri olarak bilinen Asya Pasifik Film Ödülleri’ne aday gösterildi.

“Burası Cennet Olmalı” filminde kendi vatanını bırakıp yeni bir yurt arayışına giren başkarakterin, Filistin’den başlayıp, New York, Doha ve Paris’te, gittiği her yerde ana vatanının onu bir gölge gibi izlediğini görür. Böylelikle karakterin yeni hayat arayışı absürt bir komediye dönüşür.

Elia Suleiman yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği filmi “Burası Cennet Olmalı” filmi hakkında şunları söylüyor: “Önceki filmlerimde Filistin'in dünyanın küçük bir evreni olarak sunulduğu görülebilir. Yeni filmim 'Burası Cennet Olmalı' ise dünyayı Filistin'in küçük bir evreni olarak sunmaya çalışıyor.”

 

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61