HABERLER

TRT Ortak Yapımları 9. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde

9. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Film kategorisinde yarışacak filmler açıklandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Valiliği’nin destekleriyle bu yıl 15-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 9. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film kategorisinde TRT ortak yapımı 4 film yarışacak.

Ulusal Uzun Metraj Film yarışmasında bu yıl; TRT ortak yapımı Dilsiz (Murat Pay), Kapan (Seyid Çolak), Kovan (Eylem Kaftan) ve Omar ve Biz (Maryna Er Gorbach, Mehmet Bahadır Er) filmleri yer alacak.

44 filmin başvuru yaptığı 9. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Yönetmen Haydar Işık’ın direktörlüğünde oluşturulan ön jüride; ulusal uzun metraj festival koordinatörü Yasemin Sezin, yapımcı yönetmen Mehmet Ali Arslan, yönetmen Özgür Özbalık, yönetmen senarist Faruk Karaçay, sinema eleştirmeni İhsan Kabil ve oyuncu Hülya Şen bulundu. Ön jürinin yaptığı değerlendirmeler sonucu finale kalan 10 film belirlendi.

9. Malatya Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film kategorisinde yarışacak diğer filmler ise; Aidiyet (Burak Çevik), Bir Rüya Gördüm Anlatsam da Anlamazsınız (Burcu Esenç, Cantekin Cantez), Kızım Gibi Kokuyorsun (Olgun Özdemir), Kimsesizler Oteli (Rıdvan Karaman), Küçük Şeyler (Kıvanç Sezer), Sınırlar (Ece Cantürk).

Adres:

Turan Güneş Bulvarı
TRT Sitesi
C Blok 603
Or-An Ankara

İletişim

E-Posta:
12punto@trt.net.tr 

Telefon:
+90 (312) 463 46 40
+90 (312) 463 24 61